Remote unpairing every time i turn the camera on

Discussion in 'SJ7 STAR Firmware' started by Erez, Jul 27, 2019.

  1. Erez

    Erez New Member

    Joined:
    Jul 27, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    i just bought sj7 start with remote (firmware 1.22),

    every time i turn the camera off, the remote unpairing and then i need to pair it again.
    this actually makes the remote useless.

    in the user manual SJCAM said thay its only needed to pair it once in a lifetime
    am i missing somthing?
     
  2. Troy

    Troy Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    10,273
    Likes Received:
    10,083
    Trophy Points:
    1,000
    The part where it was mentioned that you only need to pair it once is of course if you don't change the firmware, reset the camera's defaults, or when you pair the remote to another camera.

    Are you using the camera without the battery in?
    If so, it forces some configurations to defaults.
    Otherwise, a good way to solve this without changing anything is to update the firmware.
    You may try first to Restore to the camera Defaults found in the General Menu, down the bottom before Version.
    Then pair the remote the usual way, and see if you get the same thing. Let us know if it works, it usually does.
     
  3. Erez

    Erez New Member

    Joined:
    Jul 27, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    hi troy, thanks for the reply!

    i didnt changed the firmware or did a reset. only turned it off and on.
    and im using it with battery.
    and i have the latest firmware 1.22 (i think its the latest)
    should i try to downgrade?
     

Share This Page