Problem with buttons

Discussion in 'SJ6 LEGEND' started by Daro, Oct 13, 2017.

  1. Daro

    Daro Member

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male


    Hey. In the second camera sj6 legend, I have trouble navigating the menu, sometimes pressing one button skips the functions two or three forward. Everything I showed in the film. I was told the camera is new, but I see that there are similar problems in the new.
     
  2. Sulev Svilponis

    Sulev Svilponis Elite

    Joined:
    Aug 11, 2017
    Messages:
    540
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Maybe you should just press those buttons a bit more firmly? If you press a button just about to the limit, where its contacts are barely touching, it may happen, that several consecutive button presses are sensed by the camera.
     
  3. Daro

    Daro Member

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    I do not seem to push poorly. At every click you can hear a clear click. Even if I push at large intervals. The pressure is not important here is the micro contacts react very quickly.
     
  4. Sulev Svilponis

    Sulev Svilponis Elite

    Joined:
    Aug 11, 2017
    Messages:
    540
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    From your video I thought, that namely this was your problem, that these micro contacts react too quickly, causing several consecutive switchings. I can't imagine what else can cause intermittent release of contacts, but too weak push. If you push firmly, then how those sequenced clicks can possibly happen? To initiate next click, those contacts should first have to be released and that can't happen if the button is pressed firmly.
     
  5. Daro

    Daro Member

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Exactly as you write. It does not matter whether I press hard or gently, fast or slow. Sometimes it jumps to the next function and sometimes it is normal. Even so, as I pressed the shutter button, I turned on the menu. The camera was in repair but they could not handle it and replaced me with a new one, but in this new similar buttons work. I use soft 1.4.8 in previous was 1.4.6. It seems to me that these are bugs in the software. These cameras are simply under-developed.​
     
    Last edited: Oct 17, 2017
  6. TonySosa

    TonySosa Administrator Staff Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    144
    Likes Received:
    75
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Male
    Location:
    SZ
    At first it looks like the button was not pressed hard enough. Maybe try pressing the buttons while it is in your hand? Do you think this is a hardware or software issue?
     
  7. Daro

    Daro Member

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    As I wrote above it does not matter how I press. Also, pressing the shutter button should not activate the menu. So I think either the whole series of cameras is broken or it's a software problem. For two days the softwares tested are 1.4.6 stable versions. And now I'm sure all previous problems were with the camera software. In version 1.4.6 I have not noticed such problems. The previous version of the software is 1.4.8 last.
     
    Last edited: Oct 22, 2017
  8. AndyLG

    AndyLG Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    This also is a bug on the firmware and it should be easy to fix, just adding some flag to the key press in order to allow next click when the key was released at least once or if the sdk allows it, any click event should be trigger on release instead of key pressed
     
  9. AndyLG

    AndyLG Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    I can confirm this bug is even worse on 1.4.9 fw :C
     
  10. Sulev Svilponis

    Sulev Svilponis Elite

    Joined:
    Aug 11, 2017
    Messages:
    540
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Are you talking about virtual buttons or real, mechanical buttons?
     
  11. AndyLG

    AndyLG Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    33
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Mechanical
     

Share This Page